Pels amants de les castanyes que els hi agradin les creps
Benvinguts i benvingudes altre cop a la secció on us ensenyem a fer plats amb productes de temporada i de proximitat, en aquest cas farem unes creps de crema de castanyes, una recepta que pels amants del dolç i de les castanyes serà de profit!
Ingredients per la crema (dona per unes 20 creppes):
- 600 gr. de castanyes
- 900 ml. de llet
- 3/4 vaines de vainilla
- 150 gr. de sucre
- un pessic de sal
Ingredients per les creps (4 persones):
- 250 ml. de llet
- 100 gr. de farina
- 1 ou
- dos pessics de sucre
Les castanyes les hem anat a buscar a Castanyet (Santa Coloma de Farners), la resta d'ingredïents són d'aquests de difícil aconseguir de proximitat o que no siguin de superfície, per tant en prenem consciència i la llet hem comprat la Llet Nostra que tot i ser una gran superfície és llet de cooperatives catalanes, el sucre i la salt l'hem agafat produïda de Catalunya i la vainilla és l'únic ingredïent que no hem pogut trobar de proximitat però és d'Indonesia, de fet el país d'on vé la vainilla per tant en aquest cas trobem lícit que la vainilla sigui d'on realment és produïda.
|
Font: Girona km0 |
Primer de tot fem un tall a totes les castanyes i després les escaldarem 5 minuts en aigua bullent per tal de poder treure bé la pela i la pell de dins.
|
Font: Girona km0 |
|
Font: Girona km0 |
Un cop bullides les anirem traient de mica en mica de l'olla per pelar-les ja que si es refreden no podrem treure la pell de dins i quedarà enganxada.
|
Font: Girona km0 |
|
Font: Girona km0 |
Un cop totes les castanyes pelades les posarem a bullir 30 minuts juntament amb la llet, la vainilla, el sucre i el pessic de sal.
|
Font: Girona km0 |
|
Font: Girona km0 |
Mentre bull prepararem la massa per les creps. Barrejem la farina, l'ou, la llet i el pessic de sucre en un recipient (si queden grumolls podem passar la trituradora per deixar-ho ben fi).
|
Font: Girona km0 |
|
Font: Girona km0 |
Ara tornem a la crema, un cop han passat els 30 minuts ho traiem del foc i amb la trituradora ens assegurem que quedi una massa ben fina (tot i que si queden trossets de castanya tampoc hi queden malament, ja que és difícil que quedi ben ben fina).
|
Font: Girona km0 |
És el moment de fer la creppe, posem una mica de mantega en una paella calenta i quan la tenim ben escampada posem la massa de la crep (i l'escampem perquè no quedi gruixuda, ja que com més prima més bona serà) i un cop la tenim bastant feta de les dues bandes afegim la crema de castanyes al mig perquè es desfaci.
|
Font: Girona km0 |
|
Font: Girona km0 |
|
Font: Girona km0 |
|
Font: Girona km0 |
Ja tenim la crep feta, un consell que us donem és que hi espolvorejeu sucre glassé. Amb una trituradora tipus Moulinex triturem sucre perquè quedi fi i l'espolvorejem amb un colador a sobre la crep.
|
Font: Girona km0 |
|
Font: Girona km0 |
|
Font: Girona km0 |
Esperem que us hagi agradat molt la recepta, la podeu fer un dia que tingueu convidats a berenar i es sorprendràn segur! Fins la setmana que vé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada