dijous, 22 de desembre del 2016

El consell: el vi de proximitat

En aquestes festes assenyalades, opta pel vi de proximitat


Un dels principals protagonistes de les festes que s'acosten és el vi. El vi és l'acompanyament per excel·lència d'àpats familiars, sobretot durant les festes, on els que coneixen bé les propietats saben com maridar-lo degudament amb carns o peixos, entrants o plats principals.

A part de saber amb què combinar-lo també és important saber d'on prové. Una manera de promoure l'economia local o del territori és consumir vins de proximitat o de petits productors vitícoles. I aquí a les comarques Gironines precisament tenim uns vins de proximitat d'alta qualitat i amb renom, ja que disposem al costat de casa de la Denominació d'Origen Empordà (D.O. Empordà).

Hi ha una gamma molt àmplia de vins empordanesos: negres, negres amb bóta, blancs, blancs amb bóta, rosalts, dolços i escumosos. El raïm predominant de la zona és el samsó, el lledoner i el moscatell, però també hi trobem varietats de chardonnay, macabeu, malvasia, picapoll, sauvingnon, xarel·lo, cabernet, merlot, monastrell, syrah i ull de llebre.

Destaquem la importància del vi de proximitat, però en aquest cas sempre cal mirar de comprar vi de proximitat de la zona on estiguem, és a dir que D.O. Empordà és una bona opció pels gironins i gironines, però hi ha moltes altres D.O. a Catalunya que val la pena promoure sempre que ens trobem a la zona de producció d'aquests vins!


foto vi d.o. empordà
Font: Girona km0

Vi D.O. Empordà, vinyes d'Olivardots.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada