divendres, 23 de desembre del 2016

La recepta: un menú per Nadal i pastís de peix

Encara no sabeu què fareu per Nadal, Sant Esteve o qualsevol altre dia d'àpat? No patiu, portem la solució!


Bona tarda amants de la cuina! Avui us portem una solució d'un menú de Nadal amb les receptes que hem fet fins ara i... una sorpresa de plat principal que us encantarà! Si encara no sabeu què fer per un àpat d'aquests dies amb convidats a casa, no us perdeu el següent menú.

Per picar:

Si voleu sorprendre als vostres convidats i no sabeu què fer, podeu provar amb uns pinxos de formatge amb codonyat, unes torradetes de foie grass amb melmelada de figues, unes carxofes arrebossades i podeu fer unes mini-pizzes amb base d'albergínia.

Entrants:

Podeu fer una bona crema de carbassa que és lleugera i deixarà lloc pel plat principal o també podeu optar per un trinxat de patata i col que els dies de fret és una molt bona idea.

Plat principal: pastís de peix

Aquí us portem la recepta de la setmana, un pastís de peix casolà que deixarà a tothom parat! Ep, no oblideu que el peix ha de ser de proximitat, cliqueu a l'enllaç per saber un consell sobre el peix de proximitat.

Ingredïents (per 6 persones):

- 500 gr de lluç
- 400 ml de crema de llet
- 200 ml de tomàquet fregit
- 8 ous de pagès

El lluç l'hem comprat a la peixateria Selga de Santa Coloma de Farners.

  1. Posem el peix sense escames i tallat a rodanxes a bullir durant 10 minuts. El traiem i el deixem refredar.
  2. Barrejem en un bol els ous, la crema de llet i el tomàquet fregit.
  3. Quan el peix està fred el desmenussem, enretirem les espines i la pell i l'afegim a la mescla d'ous, crema de llet i tomàquet fregit.
  4. Amb una trinxadora ho trinxem fins que no quedin trossos de peix i emmotllem.
  5. Un cop preescalfat el forn a 150º ho posem al bany maria dins al forn i ho deixem ben bé una hora.
  6. Finalment ho deixem reposar amb el forn apagat durant 15 minuts i quan ho traiem ho desemotllem de seguida perquè no se'ns enganxi, i ja tenim el nostre pastís!
ous de pagès, crema de llet, tomàquet fregit i peix de proximitat
Font: Girona km0 
peix de proximitat bullint
Font: Girona km0



ous de pagès batuts
Font: Girona km0

ous de pagès amb crema de llet
Font: Girona km0

ous de pagès amb crema de llet barrejat
Font: Girona km0

ous de pagès, crema de llet i tomàquet fregit barrejat
Font: Girona km0

peix de proximitat bullit
Font: Girona km0

peix de proximitat desmenussat
Font: Girona km0

ous de pagès, crema de llet, tomàquet fregit i peix de proximitat barrejat
Font: Girona km0

barreja pel pastís de peix de proximitat trinxada
Font: Girona km0

barreja pel pastís de peix de proximitat emmotllat
Font: Girona km0


pastís de peix de proximitat
Font: Girona km0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada