Una pizza diferent amb una base d'albergínia
Bon dia a totes i a tots, avui us portem una recepta diferent amb albergínia: hem fet una pizza amb base vegetal, una alternativa a les pizzes convencionals per als celíacs i per aquells que els agrada la pizza però prefereixen les receptes més lleugeres o baixes en calories. No us ho penseu dues vegades, és una recepta fàcil i deliciosa!
Ingredients per la massa (pizza petita per a una persona):
- 1 albergínia
- 4/5 culleradetes de farina
- un rajolí d'oli
Ingredients per a la pizza (cadascú al seu gust, però nosaltres hem escollit...):
- tomàquet ratllat i fregit
- mozzarella de búfala fresca
- pernil salat
- orenga
L'albergínia i la mozarella que hem fet servir són empordaneses, el pernil gironí i l'orenga assecada silvestre. En aquest cas ja tenim la conserva de tomàquet feta, sinó hauriem agafat un tomàquet, ratllat i fregit amb sal i un pessic de sucre per treure l'amargor.
Passos per a la massa
- Tallem l'albergínia a trossos grans i l'escaldem durant 5 minuts.
- Pelem l'albergínia i la posem a escòrrer sobre paper de cuina, desprès la triturem tota i un cop triturada per treure-li tota l'aigua l'escorrerem amb un drap de cotó.
- En un bol posem l'albergínia triturada, hi afegim un raig d'oli i anem posant la farina i barrejant fins que veiem que té una consistència adequada (no cal que hi afegim aigua, encara que l'haguem treta escorrent l'albergínia sempre en quedarà una mica i ja serveix per lligar la massa).
- Posem oli en un paper de cuina o paper de plata i estenem la massa a sobre, haurem precalentat el forn a 200º i posarem la massa durant un 20 minuts.
Passos per a la pizza
- Un cop la massa està feta la traiem del forn i hi anirem afegint els ingredients: primer de tot el tomàquet fregit, desprès la mozarella fresca (o el formatge que fem servir) i els ingredients que més ens agradin, en aquest cas l'hem fet de pernil salat i orenga.
- Ara posem la pizza al forn a 200ª durant 15 minuts, i ja tenim la nostra pizza vegetal!
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
 |
Font: Girona km0 |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada