dijous, 24 de novembre del 2016

El consell: com fer un hort (2)

Menjar de proximitat: l'hort urbà


Molt bon vespre! Fa dues setmanes us vam explicar com es fa un hort a casa tenint en compte que fos un jardí o algun lloc on plantar a terra, doncs avui us portem uns quants consells per com fer un hort ubrà a la terrassa o al balcó!

No hi ha gaires diferències en les maneres de fer l'hort, però si en l'economització de l'espai i els recipients i contingut d'aquests canvia respecte a l'hort tradicional, ja que no seran els mateixos i també hem de saber escollir.

1) Primer de tot hem d'escollir on cultivarem podem fer servir calaixos, bosses de cultiu, taules de cultiu, jardineres, testos... El recipient és recomanable que sigui de 60x100 cm. I sobretot que aquests recipients tinguin forats de drenatge a sota i no toquin directament a terra, podem utilitzar palets o semblants per posar-los a sobre.

2) A diferència de l'hort tradicional no plantem les llavors al terra, sinó que ho fem dins un recipient i no podem posar-hi sols terra i ja està. Primer de tot farem una capa de drenatge amb còdols petits o graveta, després farem una segona capa de terra amb compost i finalment una capa superficial de compost que anirem canviant (si voleu saber més sobre el compost aneu al post anterior de com fer un hort a casa).

3) També els regs seran diferents, ja que el substrat és poc profund i amb poca capacitat d'emmagatzemar l'aigua per tant hauran de ser més freqüents, o si tenim la possibilitat podem programar un reg automàtic.

4) A l'hora de triar el planter tindrem en compte les mateixes coses que en un hort tradicional, però en un hort urbà no podrem plantar tubercles que creixin molt endins la terra ja que els recipients tendeixen a ser poc profunds (a no ser que en preparem uns per a fer-ho, i plantar calçots per exemple!).

Esperem que aquests consells us hagin servit, si teniu dubtes o suggerències no dubteu en deixar-nos un comentari!!

foto hort urbà terrassa
Font: Girona km0




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada