divendres, 18 de novembre del 2016

La recepta: pasta fresca de Remolatxa

Una manera diferent de menjar la remolatxa


Avui us portem la recepta de la setmana: pasta fresca de remolatxa! Una idea una mica diferent per a menjar remolatxa i que us sorprendrà de bon grat. 


Ingredients (4-5 persones):

  • 1 remolatxa
  • 290 gr de farina
  • 80 ml d'aigua
  • 1 cullerada de sal
  • 1 cullerada d'oli

La remolatxa és de La Cellera de Ter.

  1. Primer de tot pelarem la remolatxa i la posarem a bullir. La remolatxa és un tubercle dur i l'haurem de fer bullir uns 45 min. o 1 hora per tal que quedi ben tova.
  2. Un cop bullida la tallarem a trossets i la passarem per la picadora per fer un puré ben suau i sense trossos grans.
  3. A contiunació fem un volcà amb la farina i la sal barrejada i al mig hi posem la cullerada d'oli i 3 cullerades soperes del puré de remolatxa.
  4. Ho barrejem mentres anem afegint l'aigua fins que es faci una massa i ho seguim amassant durant un 10 o 15 minuts.
  5. Un cop la massa té una bona consistència ho posem a reposar durant 1 hora a la nevera.
  6. Ho traiem de la nevera agafem una mica de la massa i amb un corró l'estirem fins que quedi ben prima (si tenim una màquina de fer pasta ho fem amb la màquina).
  7. Tallem la massa estirada a trossos prims i llargs.
  8. Ho posem a bullir 3 minuts (o deixem a assecar si ho volem guardar per un altre dia).
  9. I ja tenim la nostra pasta fresca!
També es pot fer amb un ou, d'aquesta manera la pasta quedarà menys suau.

foto remolatxa de proximitat, farina, oli i aigua
Font: Girona km0 
foto remolatxa de proximitat pelada
Font: Girona km0



foto remolatxa de proximitat bullint
Font: Girona km0

foto puré de remolatxa de proximitat
Font: Girona km0

foto volcà de farina amb puré de remolatxa de proximitat
Font: Girona km0


foto massa per la pasta fresca de remolatxa de proximitat
Font: Girona km0

foto pasta fresca de remolatxa de proximitat
Font: Girona km0

foto pasta fresca de remolatxa de proximitat bullint
Font: Girona km0

foto pasta fresca de remolatxa de proximitat
Font: Girona km0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada