dijous, 20 d’octubre del 2016

Activitat

La Fira de la "mala Llet" de Vilobí d'Onyar


Aquest cap de setmana passat va ser la Fira de la Llet de Vilobí d'Onyar, un nom poc encertat ja que de llet amb prou feines n'hi vam veure. Vam arribar a la fira i primer de tot hi havia un espai anomenat Bestiòrum on hi havia una exposició d'animals de granja tals com vaques, burros, cavalls,... i just al costat una manifestació d'animalistes en contra de l'explotació animal i la tortura, és a dir que un bon començament.

Ens endinsem a la fira i veiem de tot menys làctics: paradetes d'antiguitats, minerals, xurreries, creperies,... i en mig de tot això una paradeta de formatges i sobrassades de Mallorca i Menorca. Decidim seguir buscant i de cop veiem un cartell amb el nom de Lletòrum i ho cel·lebrem ja que pensem que per fi hem trobat l'espai on hi ha la llet i els productes làctics. Però per a la nostra decepció entrem i sols veiem 3 paradetes: una de Llet Nostra (no precisament local ni són un petit productor), el Provençal (Riudellots de la Selva) i Masia els Fontirons (Berguedà, ratllant el límit de km0)

Ens va semblar com a mínim pretenciós que s'anomenès la Fira de la Llet quan no hi havia amb prou feines llet, i Vilobí d'Onyar precisament és un lloc que al voltant té una zona amb moltíssims petits productors de llet i de làctics, i ens sorprèn que no hi haguèssin petits productors ni granjes de proximitat. Vam seguir buscant però no vam trobar la venda de llet pasteuritzada de Vilobí d'Onyar que deia el programa ni res més.

Esperem que l'any que vé la Fira de la Llet sigui de llet i no d'altres coses, sinó no estaria malament que l'anomenéssin la Fira d'octubre de Vilobí d'Onyar, que ningú haguès notat la diferència. Per cert, ens vam comprar un formatge del petit productor de Menorca a falta de proximitat, i estava boníssim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada