dimecres, 5 d’octubre del 2016

Restaurant

La Taverna del Subirà

Segur que tots i totes us pregunteu si és possible menjar productes de proximitat tant a dins com a fora de casa. Ens preocupa el circuit curt i ens encanta poder comprar fruites i verdures km0 per fer els nostres àpats del dia a dia però... i quan anem de restaurant! Per això ens hem proposat descobrir-vos els restaurants de Girona i comarques Gironines que elaboren els seus plats amb productes de proximitat i estan preocupats per l'economia local i la potenciació dels petits agricultors i comerciants.

I per començar ens van parlar d'un lloc molt i molt especial perdut al bell mig de les Guilleries: la Taverna del Subirà. Un lloc amb molt d'encant, a prop de Sant Hilari Sacalm, que va obrir per primer cop les seves portes als anys 50 i després d'una gestió intermitent va re-obrir indefinidament al 2013. Hem decidit d'anar-hi i no ens n'hem pas penedit!

Font: Taverna del Subirà
Font: Taverna del Subirà
Realment la Taverna és un lloc amb un encant impressionant i unes vistes espectaculars en plena natura. Un cop vam arribar ens van tractar molt amablement i abans de dinar ens van oferir una cervesa artesana: la Trabuc, elaborada a Santa Coloma de Farners, una cervesa torrada amb un gust molt intens i bastant densa, als amants de la cervesa negra els encantarà. Vam pendre la cervesa a la terrasa i un cop acabada vam anar a dins a pel dinar!

Font: Girona km0
Per dinar ens van fer vàries coses totes amb productes de proximitat! Primer de tot uns pesòls ecològics de Trullàs (Bescanó) amb anís i cansalada de Can Valls (Sant Martí Sapresa), després torrades amb pa de Can Peret (Osor) i embotits de Can Valls, formatge ecològic d'un pastor del costat de la Taverna i amanida amb productes que cultiven ells mateixos. Tot acompanyat de vi de Can Baldiri (Castanyet), un vi que només tenen al Celler de Can Roca i a la Taverna del Subirà.

Font: Girona km0
De segon un arròs muntanya caldós boníssim amb carn de Can Valls i de Palleja (Sant Hilari Sacalm). I per acabar un flam i un pastís de formatge de el Provençal (Riudellots). Tot això un menú de migdia pel preu de 15€, tenint en compte la inmensa quantitat de producte de proximitat i ecològic i la quantitat i qualitat del menjar creiem que és un preu més que raonable pel dinar que hem fet i n'hem sortit molt i molt contentes! Ha sigut una gran experiència, moltes gràcies a la Taverna del Subirà per aquest fantàstic dinar i a veure quin restaurant de Girona i comarques Gironines ens espera per tastar els seus productes de proximitat!

Font: Girona km0









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada