dijous, 6 d’octubre del 2016

El consell

Com comprar correctament productes de proximitat?


Un producte de proximitat o de km0 és aquell que es produeix a menys de 100 km del lloc on es compra. És una pauta que no sempre és fàcil de seguir, ja que hi ha productes que no estan disponibles a una distància menor als 100 km, però és una manera d'afavorir el consum de productes més pròxims possibles i contribuïr al consum sostenible.

Ja que a vegades no sabem ben bé com comprar de proximitat o pot ser no ens hi fixem prou tot i ser conscients de la importància de consumir productes km0 aquí us donem unes pautes per comprar productes de proximitat en la major mesura que es pugui:

1. Comprar al mercat local: sí, sembla una tonteria, però a gairebé tots els pobles de les comarques Gironines hi ha un o dos cops a la setmana el mercat local on pagesos i agricultors venen el seu producte, anar a comprar a la plaça ja és un indicador de que anem per bon camí.

2. Preguntar la procedència del producte: a vegades hi ha parades al mercat que tampoc tenen productes de proximitat i són importats d'altres països, per tant per assegurar-nos-en sempre preguntarem d'on ve el producte que estem comprant.

3. Allò que no trobem al mercat, al petit comerciant: una bona manera de consumir productes locals és comprar als petits comerciants en comptes de les grans superfícies com els supermercats, aconsellem això sobretot a l'hora de comprar carns i peixos.

4. Si anem al supermercat, mirar l'etiqueta: si finalment decidim anar al supermercat perquè no trobem allò que buscàvem, sempre hem de mirar l'etiqueta per veure d'on prové el producte i procurar comprar aliments que s'han produït a menys de 100km i, si no en trobem, a Catalunya.

Esperem que us hagi servit, si teniu dubtes o suggerències deixeu-nos un comentari i als pròxim consell us els resoldrem encantades!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada