dimarts, 4 d’octubre del 2016

Consumir productes de proximitat, si o no?

Avui hem pogut fer una entrevista a la Mar, una estudiant de nutrició i dietètica de l'EUSES. Hem pogut veure que sent una gran passió pels aliments ecològics i per aprendre com aquests ens afecten al nostre organisme. Així doncs, li agraïm la seva col·laboració amb nosaltres.

A aquesta pregunta ens va respondre:

Sí, sense dubte. El cultiu ecològic a Catalunya està més expandit que en altres regions, això juntament amb les condicions favorables del clima que hi ha és el que permet aquesta abundància i gran varietat de productes locals. Són molt més naturals i tenen propietats nutricionals i funcionals que altres aliments no tindran pel simple fet que són d'hivernacle.
D'aquesta manera els nutrients que aporten a l'organisme són de major qualitat i també en major quantitat. Amb això vull dir que quan consumeixes, per exemple, arròs del Delta de l'Ebre obtindràs més beneficis nutricionals que no si ingereixes arròs cultivat en grans àrees i de manera més industrial.
Els beneficis són pocs però de molt pes a la llarga, ja que quan consumeixes un producte natural de la teva terra estàs guanyant una garantia en salut i nutrició, a més de potenciar l'economia local.

En aquest cas hem pogut veure una altra visió de la importància del consum de productes de proximitat, però i vosaltres gironins i gironines, què en penseu? La pròxima setmana sortirem al carrer a veure les vostres opinions. Prepareu-vos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada