dimarts, 4 d’octubre del 2016

Producte de temporada: Tardor

Dóna color als teus plats amb la Carbassa


Avui com a primer producte de temporada us portem la carbassa, una verdura dolça i antioxidant que amb l’alegria que porta als nostres plats, és impossible resistir-se a cuinar-la.
Aquest producte el podem tenir al nostre abast des de la primavera fins a finals de la tardor, tot i que per les seves arrels americanes, és més típic associar-la a la tardor.

Propietats

Les proporcions dels nutrients de la carbassa pot variar segons el tipus i la quantitat d’aquesta, a més d’altres factors que pot intervenir en la modificació dels seus nutrients, com per exemple en la seva preparació.
  • Minerals: ferro, calci, potassi, iode, zinc, magnesi, sodi, fòsfor.
  • Vitamines: vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina C, vitamina D, vitamina E, vitamina K.
  • Fibres
  • Sucres
  • Lípids


Beneficis per l’organisme
La carbassa, a més d’un aliment ric i dolç, també proporciona nombrosos beneficis per cuidar la nostra salut, entre els quals podem trobar:
  • Té reguladors metabòlics, ja que regulen el sucre de la sang, per tant és un aliment ideal per als diabètics.
  • Propietats depuratives, perfecte per qui segueix una dieta.
  • Els betacarotenos (elements que li proporcionen el seu color taronja) són importants en la prevenció del càncer de pulmó, còlon, pròstata, estómac i úter.
  • Alt contingut en antioxidants ens ajuda a augmentar les nostres defenses.
  • La polpa de la carbassa, per altra banda, té un alt contingut en mucílags, que posseeixen una acció suavitzant i protectora de la mucosa de l’estómac.

Hem d’aprofitar doncs tots els beneficis que ens pot aportar aquest aliment i més ara que és la seva estació i és quan més nutrients conté. A alguns llocs en aquestes dates les fan servir per fer-hi unes cares del tot terrorífiques, però nosaltres aquest divendres t’ensenyarem com fer-ne un plat d’allò més bo!



Font: Girona km0


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada