dijous, 27 d’octubre del 2016

El consell

La carn de proximitat



Avui us portem un consell sobre la carn de proximitat, com comprar-la i quina és la importància de consumir carn de km0 tant o més que amb les verdures o les fruites.

La carn és un dels productes base de la dieta mediterrània, que en excés no ens fa cap favor, però en la mesura correcta és un element indispensable d'una dieta equilibrada. De carn blanca se n'hauria de consumir menys de 700 gr. a la setmana (100 gr. diaris, per anar bé no menjar-ne cada dia) i de vermella com a màxim 490 gr. a la setmana (70 gr. diaris, i igual que la blanca millor no consumir-ne diàriament).

A Catalunya hi ha molt de sector primari i tenim ramaders que produeixen carn bovina, ovina, cabruna, porcina, equina aviram i conills. Per menjar-ne de proximitat hem de fer gairebé el mateix que amb les fruites i verdures: consumir a comerços locals o botigues petites on poguem preguntar d'on prové aquella carn i com ha estat criada.

Una part important de la carn de proximitat també és com han estat tractats aquells animals, ja que si comprem a petit comerç on tenen carn de granjes properes podem saber si aquests animals viuen en condicions óptimes i són ben tractats, que això quan comprem carn al supermercat no ens en podem assegurar.

Per tant, és molt important consumir de comerços locals que els porten la carn els petits ramaders perquè aquests moltes vegades perden molta de la seva producció per culpa de les grans superfícies, i segurament són qui millor tracten l'animal, tenen més consciència de la importància de la qualitat de vida d'aquest i contribuïm a que la xarxa local es faci més i més gran i no depenguem de les grans superfícies.


foto bistec de vedella i espatlles de conill carn de proximitat
Font: Girona km0

La carn de la fotografia és de la carnisseria Borrell de Santa Coloma de Farners.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada