divendres, 28 d’octubre del 2016

La recepta: Crep de crema de castanyes

Pels amants de les castanyes que els hi agradin les creps




Benvinguts i benvingudes altre cop a la secció on us ensenyem a fer plats amb productes de temporada i de proximitat, en aquest cas farem unes creps de crema de castanyes, una recepta que pels amants del dolç i de les castanyes serà de profit!

Ingredients per la crema (dona per unes 20 creppes):

  • 600 gr. de castanyes
  • 900 ml. de llet
  • 3/4 vaines de vainilla
  • 150 gr. de sucre
  • un pessic de sal

Ingredients per les creps (4 persones):

  • 250 ml. de llet
  • 100 gr. de farina
  • 1 ou
  • dos pessics de sucre

Les castanyes les hem anat a buscar a Castanyet (Santa Coloma de Farners), la resta d'ingredïents són d'aquests de difícil aconseguir de proximitat o que no siguin de superfície, per tant en prenem consciència i la llet hem comprat la Llet Nostra que tot i ser una gran superfície és llet de cooperatives catalanes, el sucre i la salt l'hem agafat produïda de Catalunya i la vainilla és l'únic ingredïent que no hem pogut trobar de proximitat però és d'Indonesia, de fet el país d'on vé la vainilla per tant en aquest cas trobem lícit que la vainilla sigui d'on realment és produïda.

foto castanyes de proximitat, llet, sucre i vainilla
Font: Girona km0
Primer de tot fem un tall a totes les castanyes i després les escaldarem 5 minuts en aigua bullent per tal de poder treure bé la pela i la pell de dins.

foto tall castanyes de proximitat
Font: Girona km0
foto castanyes de proximitat escaldades
Font: Girona km0
Un cop bullides les anirem traient de mica en mica de l'olla per pelar-les ja que si es refreden no podrem treure la pell de dins i quedarà enganxada.

foto castanyes de proximitat escaldades
Font: Girona km0
foto castanyes de proximitat pelar
Font: Girona km0


Un cop totes les castanyes pelades les posarem a bullir 30 minuts juntament amb la llet, la vainilla, el sucre i el pessic de sal.

foto castanyes de proximitat pelades, llet, sucre i vainilla
Font: Girona km0
foto castanyes de proximitat bullint amb llet, sucre i vainilla
Font: Girona km0


Mentre bull prepararem la massa per les creps. Barrejem la farina, l'ou, la llet i el pessic de sucre en un recipient (si queden grumolls podem passar la trituradora per deixar-ho ben fi).

foto ou de pagès de proximitat, llet i farina
Font: Girona km0
foto pasta per a creps
Font: Girona km0
Ara tornem a la crema, un cop han passat els 30 minuts ho traiem del foc i amb la trituradora ens assegurem que quedi una massa ben fina (tot i que si queden trossets de castanya tampoc hi queden malament, ja que és difícil que quedi ben ben fina).

foto crema de castanyes de proximitat
Font: Girona km0
És el moment de fer la creppe, posem una mica de mantega en una paella calenta i quan la tenim ben escampada posem la massa de la crep (i l'escampem perquè no quedi gruixuda, ja que com més prima més bona serà) i un cop la tenim bastant feta de les dues bandes afegim la crema de castanyes al mig perquè es desfaci.

foto mantega a la paella
Font: Girona km0
foto massa de crep a la paella
Font: Girona km0
foto crema de castanyes de proximitat a la crep
Font: Girona km0


foto de crep de crema de castanyes de proximitat
Font: Girona km0
Ja tenim la crep feta, un consell que us donem és que hi espolvorejeu sucre glassé. Amb una trituradora tipus Moulinex triturem sucre perquè quedi fi i l'espolvorejem amb un colador a sobre la crep.

foto sucre glassé
Font: Girona km0 
foto sucre glassé
Font: Girona km0

foto crep crema de castanyes de proximitat amb sucre glassé
Font: Girona km0
Esperem que us hagi agradat molt la recepta, la podeu fer un dia que tingueu convidats a berenar i es sorprendràn segur! Fins la setmana que vé.

Bon profit!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada