divendres, 14 d’octubre del 2016

La recepta

Puré de moniato i patata


Bon migdia amants de la proximitat i els productes de temporada, avui us portem una recepta que pot ser us sorprendrà però de ben segur que el resultat us deixarà impressionats: el puré de moniato i patata, una recepta perfecta de tardor per fer un ús del moniato que no sigui només en postres!

Ingredients (3-4 persones):


  • 2 moniatos grans
  • 2 patates grans
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • mantega (molt poca)

Els moniatos que hem fet servir són de Rupià (Baix Empordà) i les patates de Santa Coloma de Farners (La Selva).

Font: Girona km0
Primer de tot posarem a bullir les patates i els moniatos en dues olles separades (ho fem així perquè no hi cap tot en una olla i a més les dues coses tenen una cocció una mica diferent, les patates tarden una mica més).

Font: Girona km0
Font: Girona km0
Ho deixem bullir entre mitja hora i tres quarts (més o menys, el millor que podem fer per saber si està ben cuit és punxar les patates i els moniatos amb un ganivet o forquilla, si és ben tou i rellisca del ganivet o forquilla vol dir que ja està fet).

Amb tota aquesta estona que ens sobrava, us recordeu de les pipes que vam guardar la setmana passada de la carbassa? Doncs hem aprofitat per torrar-les al forn a 150º durant una horeta.

Font: Girona km0
Un cop ben torradetes només ens falta posar-les en un platet salar-les i ja ho tenim! Han quedat boníssimes!!

Font: Girona km0
Bé, tornem al puré, un cop hem acabat de bullir els moniatos i les patates ho traiem del foc i ho pelem tot (vigileu no us cremeu, podeu deixar que es refredi un xic abans de pelar-ho o posar-vos guants perquè ho hem bullit amb pela que hi dona més gust, si us fa por de cremar-vos també ho podeu pelar tot abans!).

Font: Girona km0
Finalment només ens queda afegir l'oli d'oliva verge i una mica de mantega perquè hi doni textura i ho podem aixafar amb una forquilla o passar-ho per la trinxadora, nosaltres ho hem trinxat perquè queda més fi.

Font: Girona km0
Font: Girona km0
Ara ja si que només queda servir-ho en un plat amb una mica de pa (en aquest cas hem triat pa de motlle integral de Can Coromines de Santa Coloma de Farners).

Font: Girona km0
Esperem que us hagi agradat tant com a nosaltres i atents la setmana que vé amb la pròxima recepta!

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada